Het dierenasiel

De belangrijkste taak van het dierentehuis is het herenigen van zwerfdieren met hun eigenaar, het opvangen van zwerf- en afstandsdieren en deze herplaatsen. Het dierentehuis werkt voor de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Waarom een asieldier?

Dieren die in ons asiel terecht komen hebben een geschiedenis. Ze zijn zwervend aangetroffen of er is om diverse redenen afstand van gedaan. Door de eventuele informatie van een vorige eigenaar en het gedrag in het asiel, hebben we een goed beeld van het dier en kunnen de medewerkers u meer vertellen over de eigenschappen van de dieren.

Procedure

Er wordt zorgvuldig op toegezien dat de dieren zo goed mogelijk worden geplaatst. Bij interesse voor één van onze honden, verzoeken wij u om op minimaal drie verschillende dagen (met max. 4 dagen ertussen) met de betreffende hond te komen kennismaken. Indien u reeds in het bezit bent van honden, is het verstandig de kennismaking met de asielhond bij ons plaats te laten vinden. Kom ook vooral met het hele gezin kennismaken. Honden en katten worden geënt en voorzien van een chip. Katten worden standaard gesteriliseerd of gecastreerd indien de leeftijd dit toelaat.

Legitimatie

Bij aanschaf, maar ook bij het doen van afstand en het ophalen van een zwerfdier door de eigenaar, is legitimatie verplicht.

Adoptiekosten

Bekijk de actuele tarieven voor het adopteren van een dier uit ons asiel.

Tarieven

Wij zijn een Goed Doel

Ons dierentehuis heeft de ANBI status, Algemeen Nut Beoogde Instelling.

Dit betekent dat wij gecontroleerd worden door de belastingdienst en voldoen aan een aantal voorwaarden. Wij zijn een instelling die het algemeen belang dient en wij hebben geen winstoogmerk. Een donatie aan ons is voor u als donateur fiscaal voordelig en ook voor ons zelf. Daardoor wordt de effectiviteit van donaties vergroot.

Bekijk ons privacybeleid hier.

Contact

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Ons terrein is gesloten, u dient van te voren een afspraak te maken via telefoonnummer 026-36 19 861.
Op nationale feestdagen is het dierentehuis gesloten.

Bezoekadres: Leemansweg 24, 6827 BX Arnhem
Telefoon: 026-36 19 861 (tijdens openingstijden)
Email: info@dierentehuisarnhem.nl

Voor klachten maakt u gebruik van ons klachtenformulier

Hier leest u ons jaarverslag over 2022

Hier leest u ons ANBI verslag over 2022

© Dierentehuis Arnhem - 2024 - Privacybeleid

Website door Another Concept